Mehmet Akif Ersoy Sosyal Etkinlik Merkezi’nde düzenlenen törene, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan, Kültür Turizm Tanıtım Dairesi 

Başkanı Hüdaverdi Otaklı, öğretmenler, din görevlileri, Kur'an kursu öğreticileri ve öğrenciler ile veliler katıldı. 

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü  Reşat  Erdoğan yaptığı konuşmada, “Eğitim öğretim sadece bizler tarafından değil yerel yönetimlerimiz tarafından da veriliyor. Böyle güzel ortamlarda sizler hem yaz döneminizi verimli geçiriyorsunuz hem de manevi değerlerimizi öğreniyorsunuz. Bu hizmetlerinden dolayı Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Bunları öğrenerek gelecek nesillere aktaracak olmanız çok önemli" 

İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık ise, Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinin öğrencilerin kaliteli vakit geçirmesi için bütün imkânları ortaya koyduğunu belirterek, "Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra el becerilerini, gelenek ve göreneklerimizi öğrenmeniz, bunları öğrenerek gelecek nesillere aktaracak olmanız çok önemli. Yaz döneminde çocukların kalbine sağlam tevhit inancı  yerleştirmek ve bu inanç doğrultusunda Kur'an ve Sünnet ile peygamber sevgisi ile eğitmek için çaba sarf eden din görevlilerini tebrik ediyorum. Böyle imkânlar sunduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a çok teşekkür ediyorum.” dedi.

"Değerlerini bilen, saygılı nesiller yetiştirmek istiyoruz" 

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da, “Çocuklarımıza değerler eğitimi veriyoruz. Öğrencilerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum. Kur'an-ı Kerim’i okumayı öğrenen ve manevi değerler eğitimini alan öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Sosyal Etkinlik Merkezlerimiz okul döneminde 8 ay ve yaz döneminde de 3 ay olmak üzere öğrencilerimize eğitimler veriyor. Bizler değerlerini bilen saygılı nesiller yetiştirmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.  

300 öğrenciye ödül

Daha sonra Büyükşehir bünyesindeki 10 merkezde Kur'an-ı Kerim okumayı öğrenen 300 öğrenciye hediyeleri verildi. Genel Sekreter Yardımcısı Gökoğlan ve beraberindeki heyet, öğrencilerin yaz okulunda yaptığı eserleri ve etkinlikleri de inceledi. 

Editör: Mehmet Çalışkan