Denizli Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Allı Camii müştemilatında bulunan İl Engelli Koordinatörlüğü Merkezi ile İşitme ve Görme Engelliler Kur'an Kursu hizmete açıldı.

Açılışa Denizli Valisi Ali Fuat Atik, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, engellilere yönelik faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Mehmet Akif Ersoy Camii Müezzin Kayyımı görme engelli Emre Akşit'in Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Yüce dinimiz İslam'da engelli ya da engelsiz her insan değerlidir. Bizatihi insan olarak yaratılan herkes, her türlü saygı ve hürmet gösterilmeye layıktır. Denizli Müftülüğü olarak her yıl 3 Aralık'ta kahvaltı programlarıyla, Ramazan aylarında iftar programlarıyla kendilerine özel hazırladığımız tüm programlarda engelli vatandaşlarımızla bir araya gelmekten dolayı mutlu oluyoruz." dedi.

Hz. Peygamber (s.a.s.) ile görme engelli sahabi Abdullah b. Ümmi Mektum arasında geçen bir diyaloğu anımsatan İl Müftüsü Aşık, "Asrısaadet döneminde engelli sahabeler toplum içerisinde aktif rol almıştır. Ortopedik engelli Muaz b. Cebel, bir kulağını savaşta kaybeden Ammar b. Yasir, bir gözünü savaşta yitiren Ebu Süfyan ve yine görme engelli Semüra b. Cündüb gibi engellilerin valilik makamına layık görülmeleri ise engellilerin toplumda aktif rollerde görevlerde bulunduklarını göstermektedir. Diyanet İşleri Başkanlığının görevleri arasında bulunan toplumun bütün kesimine sahih dini bilgiyi öğretme görevi anayasal vazifedir. Bu sebeple Başkanlığımız tarafından İl Müftülüğümüz başta olmak üzere ilçelerimiz de dahil tüm engelli kardeşlerimize daha iyi hizmet sunmak için engelli koordinatörlerimiz çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bugün burada engelli vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermek için onlara uygun dizayn edilmiş Kur'an kursumuzu açıyoruz. Bu kursumuzun faaliyete geçmesinde emeği geçen herkese can-ı gönülden teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Vali Ali Fuat Atik, görme ve işitme engelli öğrencilere Kur'an-ı Kerim'e geçme belgelerini takdim etti.

İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal'ın duasının ardından kurdele kesimi ile Kur'an kursunun açılışı gerçekleştirildi.

Kur'an kursunu gezen protokol üyelerine İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü görevlileri öğrenciler ve kurs hakkında bilgi verdi.

Program misafirlere yapılan ikramlarla son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan