Denizli İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” dolayısıyla engelli bireylere yönelik program düzenledi.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa İl Müftü Vekili Semih Keskin, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, din görevlileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftü Vekili Keskin, “Engelli Koordinatörlüğü olarak pandemi öncesi kahvaltı ve iftar programları düzenledik. Yine salgın öncesi işaret dili kursları açtık, yüz yüze eğitimler verdik. Şu an yaşadığımız salgın sürecinde çevrim içi işaret dili kurslarımız hocalarımız tarafından verilmeye devam ediliyor. Engelli kardeşlerimiz arasında yapılan yarışmalar sonucunda birinci olan bir kardeşimizi umreye gönderdik. Merkezefendi Müftülüğü İlçe Engelli Koordinatörlüğümüz ihtiyaç sahibi olan 46 vatandaşımıza engelli sandalyesi hediye etti.” dedi. 

Program Türkiye Görme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye şampiyonu olan Tahir Uras  Ercan’a hediye takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan