Denizli İl Müftülüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğinde Müftülük personeline yönelik “Afet Farkındalık Eğitimi” düzenledi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Başkanlığı (AFAD) tarafından ilan edilen "2022 Afet Farkındalık Eğitim Yılı" faaliyetleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen eğitim semineri, İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Seminere İl Müftü Vekili Semih Keskin, İl Müftü Yardımcısı Ramazan Özgün Türkmen, AFAD Eğitim Uzmanı Murat Cangul ve Müftülük personeli katıldı.

Seminerde AFAD Eğitim Uzmanı Murat Cangul, afet öncesi ve sonrasında yapılması ve uyulması gereken kurallar noktasında katımcıları bilgilendirdi.

İl Müftü Vekili Semih Keskin, “Deprem bölgesinde yaşayan insanlar olarak verilen eğitimi tüm insanlarımızın alması gerektiğini düşünüyoruz. İnsan yaşadığı müddetçe karşısına ne çıkacağını bilemez. Bu eğitimler vesilesiyle insanımızın bilinçlenerek yaşanılan sıkıntıların üstesinden geleceğine inanıyorum. Vatandaşlarımızın afet ile ilgili farkındalık eğitimlerini almalarını ve bu konuya önem vermelerini istiyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan