Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen “Gençliğe Değer" projesi kapsamında personele yönelik düzenlenen “Gençliğe Değer Projesi Personel Eğitimi Programı” çevrim içi seminerler ile devam ediyor.

Bu kapsam Pamukkale İlçe Müftülüğünce düzenlenen çevrim içi seminerde konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, “Başkanlığımız birçok alanda olduğu gibi gençliğe yönelik bir çok proje planlamakta ve hayata geçirmektedir. Gençliğe Değer Projesi de onlardan biridir. Bu proje ile her bir din görevlimiz, mahallindeki en az 10 genç ile çeşitli programlar yaparak bir araya gelmekte ve onlarla hukuku derinleştirip ahlaki gelişimlerine olumlu katkılar yapmaktadırlar. Bu vesileyle din görevlilerimiz, gençliğe daha fazla nasıl faydalı olabilirim diye kendilerini geliştirip projeler üretmelidirler.” dedi.

Gençliğe Değer Projesinin önemini vurgulayan İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal ise “Gençliğe Değer Projesi, Başkanlığımızın çok önemli bir projesi olup bu vesileyle her bir din görevlimiz mahallindeki gençlerle yakından ve devamlı ilgilenecek, onların manevi olarak yetiştirilmesinde, onların yanlış mecralara kaymamasında önemli bir rol oynayacaktır. Seminerimizde sunum yapacak olan Daire Başkanımız başta olmak üzere tüm değerli misafirlerimize ve katılımcı din görevlisi personelimize en içten dileklerimde teşekkür ediyorum.” ifadelerini kaydetti.

Seminerde, "Gençlerle Etkili İletişim Gençlere Ulaşma Stratejileri", "Dezavantajlı Gençlere Yönelik İletişim ve Problem Çözme Yöntemleri", "Diyanet İşleri Başkanlığı Gençlik Hizmetleri" konulu sunumlar gerçekleştirildi.

Seminere Diyanet İşleri Başkanlığı Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanı İdris Yavuzyiğit, İlçe Müftüsü Hüseyin Uysal, Pamukkale Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Şimşek, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Araştırmacı Mustafa Sabri Ak ve ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan