Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ın ev sahipliğinde düzenlenen ve bölgeden 12 il müftüsünün iştirak ettiği "2. Bölge İl Müftüleri İstişare Toplantısı", Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi'nde  yapıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, "Bölge Müftüleri Toplantısı'nın, Manisa ve Afyonkarahisar'dan sonra üçüncüsünü şehrimizde yapıyoruz. Toplantımızda; illerimizde yapılan irşat hizmetleri, vatandaşlarımız için din eğitimi, gençlik çalışmaları,  kadın, aile ve toplumun diğer kesimlerini ilgilendiren Kur'an eğitimi ile bu alanda uygulanan projeleri geliştirmek ve yürütülen projelerin etkin ve verimli bir şekilde uygulanmasını müzakere etmek istiyoruz. Bunun yanında din görevlilerimizin mesleki gelişimi ve motivasyonlarını artırıcı çalışmalar konusunda tecrübe paylaşımı yapacağız. Bu vesileyle Cenab-ı Hakk toplantımızı bereketli kılsın ve din hizmetlerinde bizleri muvaffak eylesin." dedi.

Toplantıda 4-6 yaş grubu Kur'an kursları ile yatılı Kur’an kursları ve gençlik çalışmaları başta olmak üzere çeşitli konular ele alındı. Din hizmetinde karşılaşılan problemlere çözümlerin de konuşulduğu toplantıda; örnek çalışmaların tanıtılması, yaygınlaştırılması ve iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda hazır bulunan emekli Başmüfettiş İbrahim Hatipoğlu ile emekli il müftüleri Mehmet Köse, Mahmut Gündüz ve Bahattin Bildik de tecrübe paylaşımında bulundu. 

İl müftüleri istişare toplantısından duydukları memnuniyeti ifade ederek; dini konuları ve müftülük hizmetlerini değerlendirme fırsatı bulduklarını, teşkilat mensupları ve müftülükler arasındaki koordinasyonu güçlendirerek verimliliği artırmada faydalı olacağına inandıklarını söyledi.

Toplantı, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık’ın teşekkür konuşmasıyla sona erdi.

Toplantıya Denizli Müftüsü Mehmet Aşık,   Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kabukçu,  Antalya  Müftüsü  Osman Artan, Aydın Müftüsü Ercan Aksu, Balıkesir Müftüsü Ramazan Topcan, Burdur Müftüsü Hıdır Bayrak,  Isparta Müftüsü Bayram Şahin, İzmir Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, Manisa Müftüsü Sinan Cihan, Muğla Müftüsü İbrahim Öcüt, Uşak Müftü Vekili İshak Göksel ve Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan