Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nın "Ege Bölge Finali" yapıldı.

Manisa İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen finale; İzmir, Manisa, Muğla, Denizli,  Aydın ve Kütahya il birincileri katıldı. 

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen yarışmada komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucu yarışmaya Denizli'den katılan Dokuzkavaklar Merkezefendi Erkek Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Yusuf Emre Yalçın birinci oldu.

Bölge birincisi olan Yalçın, 16 Mart 2021 tarihinde düzenlenecek Türkiye finaline katılmaya hak kazandı.

Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Hafız Yusuf Emre Yalçın’ı tebrik eden İl Müftü Vekili Ramazan Özgün Türkmen, "Ailesinden, emeği geçen hocalarından, özellikle hafızlık hocası Fatih Muza Hocamızdan Allah razı olsun. Yavrularımızın Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberlemesi bizleri çok mutlu ediyor. Bölge birincisinin İlimizden çıkması da ayrı bir sevinç vesilesi. İnanıyoruz ki Türkiye finalinde de İlimizi en iyi şekilde temsil edecek." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan