Tüm dünyada etkili olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle cami ikliminin evlerde yaşandığı Ramazan ayında hafız öğrenciler, evlerinde ailelerine hatimle teravih namazı kıldırdı.

Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Dokuzkavaklar Merkezefendi Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan Enes Peker, Nurettin Altıntaş, Abdurrahman Besud, Mahmut Emir Sarıkaya, Bedirhan Perizan ve Enes Soyuço da Ramazan ayının manevi coşkusunu evlerinde yaşamak amacıyla, evlerinde ailelerine hatimle teravih namazı kıldırdılar.

Evlerinde okudukları hatimler ve hatimle kıldırdıkları namazlar ile ailelerine Ramazan coşkusu yaşatarak cami iklimini evlere taşıyan hafız öğrencilere, İlçe Müftüsü Nihat Sevil "Teşekkür Belgesi" gönderdi.

Dokuzkavaklar Merkezefendi Yatılı Kur'an Kursu öğreticileri ve öğrencilerini örnek çalışmalarından dolayı tebrik eden Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil; "Salgın hastalık dolayısıyla evlerinden çıkamayan hafızlarımız, teravih namazında okuyacakları cüzü gündüz uzaktan eğitimle öğreticilerimize dinlettiler. Gece de ailelerine hatimle teravih namazı kıldırarak hafızlıklarını sağlamlaştırdılar. Bu örnek çalışamaya destek veren tüm öğreticilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Hafızların ve ailelerinin Ramazan ayında göstermiş oldukları üstün gayret ve özveri, her türlü takdirin üzerindedir." ifadelerini kullandı.

İlçe Müftüsü Nihat Sevil tarafından imzalanan "Teşekkür Belgeleri" Kur’an kursu öğreticileri tarafından öğrencilere evlerinde takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan