Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde sürdürülecek vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonuna, il ve ilçe müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da destek verecek.

Bu kapsamda Denizli İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Denizli Şubesi ev sahipliğinde "2022 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Mütevelli Heyeti II. Başkanı İhsan Açık konuşmacı olarak katıldı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık, "Din görevlilerimizin gayretleri sonucu, necip milletimizin, hayırseverlerin vereceği vekalet kurbanlarıyla mazlum ve mağdur gönül coğrafyamızdaki Müslüman kardeşlerimize el uzatılmasına vesile olacağız." dedi. 

Ardından kürsüye davet edilen TDV Mütevelli Heyeti II. Başkanı Açık, "yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar" gayesiyle yola çıkan TDV'nin hem Türkiye'de hem de dünyada iyiliğin sembolü bir kuruluş haline geldiğini ifade etti.

Açık, "TDV sayesinde dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, hiçbir inanç ve ideoloji farkı gözetmeksizin alicenap hayırseverlerimizin yardım elini uzatmaktayız. Vakfımız eğitimden barınma imkanına, gıdadan sosyal yardıma, yetimhanelerden cami inşasına kadar birçok alanda çalışmalar yürütmekte, yeryüzünün her köşesinde afetlere, işgallere, savaşlara maruz kalan çaresizlerin ve kimsesizlerin yardımına koşmaktadır." diye konuştu.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda İl Müftüsü Mehmet Aşık, Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü Yardımcıları, ilçe müftüleri, Müftülük personeli ve din görevlileri hazır bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan