7. Bölge Bayan Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Yarışması Denizli İl Müftülüğü’nün ev sahipliğinde Asmalıevler Camii’nde yapıldı.

Programa Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Üyesi Fatih Okumuş, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Vaizler, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile vatandaşlar katıldı.

İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, “Camiler ve din görevlileri haftası nedeniyle yaptığımız bu yarışma da, Kadın Din Görevlileri arasında Hafızlık yarışması vesilesiyle katılan görevlilerimizi tebrik ediyorum.” dedi.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı Üyesi Fatih Okumuş, “Peygamber Efendimiz (sav) ‘Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir’ meâlindeki hadis-i şerif başta olmak üzere, diğer rivayetlerde Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi ve başkasına öğretilmesi teşvik edilmiştir. Medeniyetimiz ‘hâmil-i Kur’ân’ olan Hâfızlara ve bu kurumlara büyük önem vermiştir. Allah Resulü’nün bir hadisinde, Kur’an’ı ezberledikten sonra unutmayan hâmil-i Kur’ân’a saygının dolaylı olarak Allah’a saygı demek olduğu ifade edilmiştir.” dedi.

Alimlerin müstakil kitaplarında ve Kur’an ilimlerine dair çeşitli eserlerde hafızlara ve Kur’an talebelerine önemli uyarılarda bulunduğunu aktaran Fatih Okumuş konuşmasını şöyle sürdürdü; “Kur’ân-ı Kerîm’i edepli bir şekilde ve huşû ile okumak, tecvid, tertîl gibi tilâvet kaidelerine riayet etmek, ezberlediğini unutmamak, âyetlerin mâna ve hikmetlerini anlamaya çalışmak, Kur’an’ın buyruklarına uyup yasaklarından kaçınmak, kalbini kibir, kıskançlık, kin ve riya gibi Kur’an ahlâkına uymayan kötü duygulardan arındırmak, Kur’an’ı ve hâfızlığı dünya malı ve mevkii için bir istismar aracı yapmamak bu kurallardan bazılarıdır.”

‘7. Bölge Bayan Din Görevlileri Arası Hafızlık Bölge Yarışması’na; Denizli, Burdur, Isparta ve İzmir illerinin birincisi olan dört Kur’an kursu öğreticisi katıldı.

Yarışmada birinci olan Denizli Merkezefendi Kur’an Kursu Öğreticisi Gülsüm Dereli, 9 Eylül Pazar günü Artvin’de yapılacak olan Tükiye Finalinde bölgeyi temsil edecek.

Editör: Mehmet Çalışkan