Denizli İl Müftülüğü'nün himayesinde Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı Dokuzkavaklar Merkezefendi ve Bölge Yatılı erkek Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 62 öğrenci için Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii’nde Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ve Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Müftü Ahmet Hulusi Efendi Külliye Camii’nde icra edilen ve binlerce vatandaşın katıldığı Regaib Kandili Özel Programı, Yatsı namazı öncesi din görevlilerinin okuduğu Kur’an-ı Kerim’le başladı. Programda konuşma yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, üç ayların ve Regaib Kandili'nin öneminden bahsederek, Peygamber Efendimiz'in (s.a.s.) Recep ayında sıkça yaptığı "Allah'ım Recep ve Şaban aylarını mübarek eyle, Ramazan ayına kavuşmayı nasip eyle" duasını hatırlatarak sözlerine başladı.

Manevi açıdan feyizli ve bereketli üç ayların ilki olan Recep ayına kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Müftü Aşık, bu aylardaki kandillerden ilki olan Regaip Kandili münasebetiyle dargınların barışması, akraba ziyaretlerinin yapılması gerektiğini belirterek, “Müslümanlar için üç aylar müstesna zaman dilimleridir. Dini duyguların yoğunluk kazandığı, merhamet, şefkat, yardımlaşma ve dayanışma hislerinin doruk noktaya ulaştığı bir dönemdir. Üç ayların ilk ayı olan Recep ayı özel günleri ve kandil gecelerini barındırıyor. Bu mübarek geceler, murakabe zamanlarıdır. Kendimizi, ibadetlerimizi, yaptıklarımızı gözden geçirme vakitleridir, tevbe ve istiğfar vakitleridir. Bu günlerin kıymetini çok değerlendirmemiz lazım." dedi.

Peygamberimiz Efendimiz'in (s.a.s.) bir Hadis-i şerifinde "Sizin en hayırlınız Kurân-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir." ifadesinin biz müminlere büyük bir müjdeyi haber verdiğini dile getiren Müftü Aşık, hafızların, Kur’an-ı Kerim’i sadece dillerinde değil gönüllerinde de taşıyanlara "Hamele-i Kur'ân" yani bu kişilerin toplumda "Ayaklı Kur'an" olarak tanındığına vurgu yaparak, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere can-ı gönülden tebrik ettiğini söyledi.

Yatsı namazından sonra Hafızlık Cemiyeti İcazet Merasimine geçildi.

Tüm vatandaşların üç aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ederek sözlerine başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise, “Peygamber Efendimiz hadis-i şerifinde; ‘Ümmetimin en şereflisi Kur'an'ı taşıyan hafızlardır.’ buyurur. Dolayısıyla hafızlar Kur’an-ı Kerim’in en şerefli elçileridir. Onlar vahiy taşıyan meleklerle beraberdir. Bugün en hayırlı insanlarla beraber olmanın feyzi ve bereketi içerisindeyiz. Mevlay-ı Zülcelal, Kur'an-ı Kerim'in ahlakı ile ahlaklanmayı hepimize nasip eylesin. Her kim ki Kur'an-ı Kerim'i okur, onun helalini helal, haramını haram bilerek Kur’an-ı Kerim’e sahip çıkarsa, kendisine kıyamet gününde cennete girmeye hak kazanan 10 kişiye şefaat etme izni verilecektir.” ifadelerini kullandı.

Dinç konuşmalarına şöyle devam etti:

"Cenab-ı Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun. Nereden nerelere geldik. Bugün burada 62 hafızımızın mutluluğunu paylaşıyoruz. Cenab-ı Allah'a sonsuz hamdü senalar olsun ki, geçen yıl itibariyle yıllık baz da ülkemizde Diyanet İşleri Başkanlığı olarak belge verdiğimiz hafız sayımız 10 bin 266 kişi olmuş. Bu imkanı sağlayan tüm devlet büyüklerimizden Mevlâ Teala razı olsun. O yaş engelleri kalktıktan sonra bakın bugün bizim 4-6 yaş arası yaz Kur'an kurslarımızda Denizli'mizde 120'yi aşkın tüm ülke genelinde itibariyle baktığımızda 200 bini geçen çocuğumuz Kur'an kurslarımızda din eğitimi alıyor. Rabbini tanıyor, peygamberini tanıyor, kitabını tanıyor, milli ve manevi değerlerini tanıyor. Kendi kültürü, değeriyle buluşuyor çocuklarımız ve değerleriyle yetişmeleri noktasında tüm müftülüklerimiz, duyarlı kardeşlerimiz, hayırsever kardeşlerimiz, resmi ve sivil erkan elhamdülillah çok büyük çaba sarf ediyor, gayret gösteriyor."

Programda, İstanbul Süleymaniye Camii Müezzin Kayyımı Hafız Mehmet Koçyiğit, İstanbul Şehzade Camii İmam Hatibi Ercan Çakıroğlu, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Eğitim Görevlisi Sedat Aydınlı, Emekli Kur'an Kursu Öğreticisi Kurra Hafız Hidayet Özdemir'in Kur’an-ı Kerim tilavetleriyle muhteşem bir ziyafet sunmalarının yanında İl Müftülüğü Enderun Ekibi'nin seslendirdiği ilahiler ve kasideler geceye ayrı bir renk kattı.

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin'in yaptığı konuşmada, Reisül Kurra Ahmet Arslanlar'ın yüz yaşını aştığını belirterek, "Reisül Kurramız sağlık sorunları ve yaşlılık nedeniyle hafızlık cemiyetlerine katılamıyor. Reisül Kurra Vekili Mustafa Demirkan hocamız bu cemiyete katılması için uçak bileti alınmasına rağmen acil sağlık sorunu nüksetmesi nedeniyle katılamadı. Bu nedenle Reisül Kurra Vekiline vekaleten bu görevi yürüteceğim." dedi.
Başkan Şahin'in yaptığı duanın ardından hafızlara icazetleri ile birlikte çeşitli hediyeler takdim edildi.

Düzenlenen merasime Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, din görevlileri, hafızlar ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.dülillah çaba sarf ediyor, hayret gösteriyor.”

Editör: Mehmet Çalışkan