Pamukkale İlçe Müftülüğüne bağlı 4-6 yaş Kur'an kursularında eğitim gören öğrenciler, yıl sonu programında buluştu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, 4-6 yaş grubu miniklerin okuduğu sure ve dualarla devam etti.  

Programın açış konuşmasını yapan Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil,  “İlçemizde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu 35 Kur'an kursumuzda  450 öğrencimiz mevcuttur. Bugün burada bir yıl boyunca yaptıkları çalışmaları, öğrendiklerini ve yıl içerisinde edindikleri maharetlerini sergileyecekler. Programımıza teşrif eden tüm misafirlerimize hoş geldiniz diyor; öğrencilerimizin, yetişmelerine katkı sağlayan ailelerine ve tüm öğreticilerimize teşekkürlerimi sunuyorum." dedi.  

4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerinin çalıştırdığı öğrenciler, hazırladıkları mehteran ve sema gösterileri ile okudukları ilahi ve şiirlerle izleyenlere coşku dolu anlar yaşattı.

Programda bir konuşma yapan İl Müftüsü Mehmet Aşık  ise “Bu salonunda öğrencilerimizin hazırladıkları programı gördüm, gururdan ve sevinçten ne söyleyeceğimi bilemiyorum. Gerçekten bu tablo karşısında emeği geçen herkesi canıgönülden tebrik ediyorum. Bu memleketin kurtuluşu, tek reçetesi çocuklarımızı küçük yaşta Rabbimiz ile tanıştırmak, millî ve manevi duygularla yetiştirmektir. Küçük yaşta verilen dini eğitimin önemi üzerinde uzmanlar önemle duruyor. Öncelikle siz kıymetli anne ve babalara bu Kur’an kurslarına teveccüh ederek çocuklarınızı gönderdiğiniz için teşekkür ederim. Bu çocuklarımıza eğitim veren ve yetişmelerinde katkı sağlayan Kur’an kursu öğreticilerimize de ayrıca teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. 

4-6 yaş grubu Kur’an kurslarında eğitim gören öğrenciler tarafından sergilenen 15 Temmuz tiyatro gösterisi büyük beğeni toplarken öğrencilerin sahneye hep birlikte çıkarak söylediği "Türkiye'm" parçasına izleyiciler de eşlik etti.

Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda gerçekleşen programa Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Pamukkale Müftüsü Nihat Sevil, Merkezefendi Müftüsü Talat Özmet, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, din görevlileri, öğrenciler ile aileleri ve davetliler katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan