Ortaköy İlçe Müftülüğü tarafından Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü Programı düzenlendi.

Merkez Cami TDV Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı konuşmacı olarak katıldı.

İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Muammer Şahin, "Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere milli ve manevi değerlerimiz uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkmalıyız." ifadelerini kullandı.

Ardından Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Irmaklı’nın "Zaferin 104. Yıl Dönümünde Çanakkale’nin Hatırlattıkları" başlıklı konferansı başladı.

Irmaklı konferansında, "Asrın mücadelesinin 104. yılında,  ‘Çanakkale Şehitlerine’ şiirinin, ‘İstiklal Marşı’nın’ kardeşi olarak okunduğu bu topraklarda, Çanakkale mücadelesini bütün yönleriyle okumak, anlamak ve anlatmak, bu toprağı vatan bilen herkesin zamana ve mekâna karşı en büyük görevlerindendir.” ifadelerini kullandı.

Mustafa Irmaklı konferansın devamında “Taşıdığı Mana Açısından Çanakkale’nin Hatırlattıkları”, “Tarih Bilinci Açısından Çanakkale’nin Hatırlattıkları”, “İnançlı Bir Nesil Açısından Çanakkale’nin Hatırlattıkları”, “Mücahede Ruhu Açısından Çanakkale’nin Hatırlattıkları”, “Ümmet Şuuru Açısından Çanakkale’nin Hatırlattıkları” ve “Gelecek İnşası Açısından Çanakkale” başlıkları üzerinde durdu.

Programda 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri ile imam hatip ortaokulu öğrencilerinin okuduğu şiirler de katılımcılardan büyük beğeni aldı.

Yoğun katılımın olduğu program, Çanakkale şehitleri başta olmak üzere tüm şehit ve gaziler için yapılan dualarla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan