Çorum İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi iş birliğinde, mazlum ve mağdur Suriye halkı için yardım kampanyası düzenlendi.

Kampanya kapsamında hayırsverlerin desteğiyle hazırlanan yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak amacıyla Çorum İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi gönüllüleri yola çıktılar.

"Yolun İyilik Olsun" sloganıyla sürdürülen kampanya kapsamında İl Müftü yardımcıları, din görevlileri ve TDV Çorum Şubesi temsilci ve üyelerinden oluşan 19 kişilik ekip, İdlib'e doğru hareket etti.

İdlib'e hareket etmeden önce İyilik Öncüleri’ne hitap eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, "Yaklaşık 50 yıldır devam eden bu iyilik hareketi, gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ihtiyaç sahiplerinin ihtiyaçlarını gidermeye devam etmektedir. Çorum olarak bizler de bu yardımları, İdlibli kardeşlerimize birlikte ulaştıracağız. Yardımlarımız bununla kalmayacak ve artarak devam edecek inşallah. Yardım kampanyamıza katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyorum. Gayretlerinin yüce Allah katında makbul olmasını diliyorum. Cenab-ı Allah hepsinden razı olsun." dedi.

Hayırseverlerin bağışlarıyla toplanan 60 briket evin teslimi ve diğer insani yardım malzemelerini ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere yola çıkan gönüllüler, dualarla İdlib’e uğurlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan