Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işlendiği, her sene on binlerce öğrencinin Kur'an öğrendiği Yaz Kur'an Kursları, bu sene de yüz binlerce çocuğa kapılarını açtı.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde il ve ilçe müftülükleri koordinesinde ülke genelinde açılan kurslarda eğitim seferberliği sürüyor.

Bu kapsamda Çorum İskilip İlçe Müftülüğüne bağlı cami ve Kur’an kurslarında açılan Yaz Kur’an Kursları, Kovid-19 tedbirleri eşliğinde eğitim öğretime devam ediyor.

Camilerde yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Vahit Demiral, kursların önemine değinerek yapılacak olan etkinlikler hakkında bilgi verdi.

Yaz Kuran Kursu kayıtlarının 5 Temmuz 2021 tarihinde başladığını belirten Müftü Demiral kurslara katılan çocuklara tavsiyelerde bulunduktan sonra vatandaşlarımıza şu hatırlatmalarda bulundu: 

"Kur'an kursları kayıtlarımız 11 Temmuz'a kadar devam edecek. Cami, kurs veya www.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlara 4-22 yaş grubu arasındaki çocuklar ve gençler başvurabilecek. Buna göre, 4-9 yaş grubundaki öğrencilerin velileri, bölgesindeki en yakın Kur'an kursuna bizzat veya web sitesi üzerinden başvurabilecek. Bu gruba sadece yüz yüze eğitim verilecek. 10-15 yaş arasındaki öğrenci velilerinin, yine bizzat ya da web sitesi üzerinden yapabileceği başvuruların ardından eğitimler tercihe göre yüz yüze veya çevrim içi olacak. 16-22 yaş arası öğrencilerin başvuruları ise web sitesi üzerinden alınacak, eğitimler sadece çevrim içi olacak."

Editör: Mehmet Çalışkan