Sungurlu ilçesine bağlı Türkhacılarhanı Köyünde bulunan eski caminin yerine 350 kişilik caminin yapımına 2009 yılında başlanılmıştı.

Sungurlu Türkhacılarhanı Köyü Camii 2022 yılında tamamlanarak dualarla hizmete açıldı.

Açılışa Çorum Vali Yardımcısı Tamer Orhan, Sungurlu Kaymakamı Fatih Görmüş, Çorum İl Müftü Vekili Adem Aygül, Sungurlu İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, çok sayıda davetli ve köy halkı katıldı.

-Bu önemli eser hayırlı olsun

Açılışta konuşan Kaymakam Fatih Görmüş, caminin son derece güzel bir yapı olduğunu belirterek, yaklaşık 12 yıllık uzun bir süre tutsa da caminin nihayet tamamlanabildiğini dile getirdi. 

Kaymakam Görmüş, bu önemli eserin yapımı aşamasında emeği geçen Camii Dernek Başkanı, hayırseverler ve köy muhtarına teşekkürlerini ileterek, hayırlı olması temennisinde bulundu.

-Camiler bulunduğu yerin kalbi gibidir

İlçe Müftüsü İbrahim Köksal ise "Camiler bulunduğu yerin kalbi gibidir. İnsan vücudunda kalp ne kadar önemliyse bulunduğu yer içinde cami o kadar önemlidir. Allah Resülü (s.sa.v.) bir Hadis-i Şeriflerinde 'Her kim ki Allah için bir mescit bina ederse, Allah da ona Cennet'te bir köşk bina eder.' Diğer bir Hadis-i Şeriflerinde ise 'Bir mümin vefat edince amel defteri kapanır. Yalnız üç amelinin sevabı amel defterine yazılmaya devam eder bunlardan biride, sadaka-i cariyedir. Yani herkesin faydalandığı yol, köprü, cami gibi hayrı devam eden iyiliktir. Bunları yapanların, yapımına katkı sağlayanların amel defteri kapanmaz tüm hayır sahiplerine teşekkür ediyorum." ifadelerini kaydetti.

Yapılan konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Adem Aygül'ün yaptığı dua ile Türkhacılarhanı Köyü Camii'nin açılışı gerçekleştirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan