Çorum Valiliği ile Çorum Belediyesi öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 176 ton hayvan yemi ile saman, orman yangınları ile mücadele eden Muğla'da hayvan yetiştiricilerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Yardım tırlarının bölgeye gönderilmesi amacıyla uğurlama töreni düzenlendi.

Çorum Ticaret Borsası'nda düzenlenen törenin ardından yardım tırları dualarla yangın bölgesine uğurlandı.

Uğurlama töreninde konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 6 tır ve 2 kamyona yüklenen 176 ton hayvan yeminin, Muğla'daki koordinasyon merkezine gönderildiğini söyledi.

Kamu ve sivil toplum kuruluşlarının kısa sürede organize olup yardım topladığını belirten Çiftçi, şunları kaydetti:

- Gün birlik, beraberlik ve dayanışma günü

"Gün birlik, beraberlik, dayanışma günü. Millet olmanın gereklerinden biri de tasada ve kıvançta beraber olmak. Çünkü biz bir binanın tuğlaları gibiyiz. Memleketimizin herhangi bir yerinde bir acı ortaya çıktığında tüm millet olarak kenetlenmeli, birbirimize yardımcı olabilmeliyiz. Çorum halkının yaptığı da tam olarak bu. Oradaki insanların acısını paylaşmak, mağduriyetini bir nebze de olsa gidermek. Katkı verenlere teşekkür ediyorum. Afete uğrayanlara geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Vali Çiftçi, "Ülkemizde son zamanlarda özellikle Akdeniz ve Ege bölgelerinde 163 orman yangını oldu. Bunun 152'si kontrol altına alındı ama bir haftadır devam eden yangınlar var. Yangın önüne ne gelirse sadece ormanları değil yerleşim birimlerini, köyleri, hayvanları da mağdur ediyor." diye konuştu.

Kampanyaya kamu kurumlarının yanı sıra Ticaret Borsası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ziraat Odası, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Veteriner Hekimler Odası, Pancar Ekiciler Kooperatifi, Karadeniz Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi Birliği ve Yem Sanayicileri Birliği de katkıda bulundu.

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından yapılan dua ile 6 tır ve 2 kamyondan oluşan yardım konvoyu, Muğla’ya doğru yola çıktı.

Editör: Mehmet Çalışkan