Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), hayırseverlerin emanetlerini Ramazan ayı boyunca yurt içinde ve yurt dışında binlerce ihtiyaç sahibi aileye ulaştırdı.

Bu kapsamda Çorum İskilip’te hayırseverlerle ihtiyaç sahipleri arasında köprü olan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İskilip Şubesi, Ramazan ayında yüzlerce aileye Ramazan yardımı ulaştırdı.

Türkiye Diyanet Vakfı İskilip Şubesi'nin Ramazan yardımları hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İskilip İlçe Müftüsü ve TDV İskilip Şube Başkanı Vahit Demiral, şunları kaydetti:

"300 aileye 100 TL’lik alışveriş kartı dağıttık. Maddi durumu çok kötü olan vatandaşlarımızı tespit ettik. Bu vatandaşlarımıza ilave ayni ve nakdi yardımda bulunduk. İlçemizde bulunan her bir yetim çocuğumuz ve Kur'an kursu öğrencimize 250 TL bayram harçlığı dağıttık. Hafızlık eğitimi alan Kur'an kursu öğrencilerimizin yeme-içme ihtiyaçlarını karşılayarak yurt içi ve yurt dışındaki Müslüman mazlum kardeşlerimize teslim edilmek üzere TDV Genel Merkezimize bağışlar yolladık. 'Zimem Defteri' geleneğini devam ettirerek borcunu ödemekte güçlük çeken ailelerimizin bakkala ve fırına olan borçlarını kapattık. Zekat ve fitre dışında bağış olarak bize emanet edilen sadakaları, yapımı devam etmekte olan Çakmak Dede Kur’an Kursumuzda kullandık. Büyük oranda inşaat kısmı tamamlanan ve tefrişat çalışmalarına başlanılan Çakmak Dede Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursumuz Kur’an sevdalısı kardeşlerimizin desteğini bekliyor. Bizlere sadakasını emanet eden vatandaşlarımıza yaptığımız faaliyetlerle ilgili bu bilgilendirmeyi yapmayı borç biliyoruz. Bizlere güvenen hayırseverlere ve hayra köprü olan din görevlilerimize teşekkür ediyorum."

Editör: Mehmet Çalışkan