Müzik Öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın, 2016 yılında atandığı Batman'ın Kozluk ilçesinde 9 Haziran 2017'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit düşmüştü. 

Çorum'da inşa edilen ve özellikle kadınlarla gençlere yönelik eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceği Kültür Merkezi'ne, şehit öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın ismi verildi.

Kültür Merkezi'nin açılış törenine şehit öğretmen Yalçın'ın babası Sadık Yalçın da katıldı. 

Açılış töreninde konuşan Vali Mustafa Çiftçi, "Yüce Allah şehitlerimizin şehadetlerini kabul eylesin. Bizleri de onlara layık nesiller eylesin. Bu güzel ve hayırlı hizmet şehrimize, gençlerimize ve kadınlara hayırlı olsun." dedi.

Şehit öğretmenin babası Yalçın ise duygularını ifade etmekte zorlandığını belirterek, "Yaşadığınız acı belli bir süre sonra içinizde büyüyor. Fakat metanetimizin korunmasında yüce Türk Milleti'nin kadirşinaslığı bize yardımcı oluyor. Devletin ne demek olduğunu etrafımızdaki ateş çemberine baktığımızda anlıyoruz. Bugünlerde devletimizin varlığına şükretmemiz gerekiyor. Millet olmazsa devlet olmaz, devlet olmazsa millet olmaz." ifadelerine yer verdi.

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer’in yaptığı dua sonrası "Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Kültür Merkezi" hizmete açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan