Çorum İl Müftülüğünce Hıdırlık Camii’nde geleneksel hale getirilen “Seher Buluşmaları” sürüyor.

Subeybi Rumi, Ubeydi Gazi ve Kerebi Gazi gibi sahabelerin yanı sıra hadis âlimi Yusuf Bahri Efendi ve bazı tasavvuf büyüklerinin kabirlerinin yanı başında gerçekleşen buluşmaya, Hıdırlık sakinleri büyük ilgi gösteriyor.

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer’den hadis sohbeti

2005 yılından bu yana, her pazar sabah namazı vaktinde düzenlenen “Seher Buluşmaları”nın bu haftaki konuğu Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer oldu.

Hıdırlık Camii İmam Hatibi Emin Seven’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve meali ile başlayan program, namazın ardından tesbihat ile devam etti.

Sonrasında cemaate hitap eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, hadis-i şerifler paylaşarak açıklamalarda bulundu.

"Namazla Yeniden Diriliş Çağrısı"

Müftü Muharrem Biçer, “ebeveynlerin en büyük sorumluluklarından birinin aile fertlerine ibadet şuuru kazandırmak” olduğunu söyledi.

Necip Fazıl Kısakürek’in; “Biz, ayakları şişene kadar namaz kılan peygamberin, gözleri şişene kadar uyuyan ümmetiyiz!” sözünü hatırlatan Biçer, “bireysel ve sosyal buhrandan kurtuluş yolunun maneviyattan geçtiğini” vurguladı.

“Anne babalar, birbirlerine ve çocuklarına namaz kılmayı tavsiye ve teşvik etmeli.” ifadesini kullanan Müftü Biçer, ibadet alışkanlığının küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğine dikkati çekti.

Namazın ardından cami avlusunda toplanan cemaate, hayırseverlerin katkılarıyla çay, simit, börek, peynir ve hurma ikramında bulunuldu.

Editör: Mehmet Çalışkan