Çorum İl Müftülüğü, iç savaş mağduru çocuk ve gençlerin yaralarını sarmak amacıyla "Şen Ol Ey Çocuk" sloganıyla "İdlib’de Kardeşine Umut Ol" isimli yardım kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında temin edilen ihtiyaç malzemeleri, Çorum Diyanet Gençlik Merkezinde gönüllüler tarafından özenle paketlendi. 

Din görevlileri ve hayırseverlerin desteği ile hazırlanan yardım malzemelerinin, 27 Nisan’da Suriye’ye uğurlanacağını dile getiren proje sorumluları Seda Seçkiner ve Mediha Taş, Ramazan ayının maevi havasının Suriye’deki çadır kent ve yetimhanelerde de hissedilmesi için tüm Çorum halkını projeye destek olmaya davet etti.

Seçkiner ve Taş, “Çorum İl Müftülüğü olarak savaştan etkilenen çocuk ve gençler için yaklaşık 1 ay önce bir proje başlattık. Başlattığımız proje ile toplanan ihtiyaç malzemeleri, din görevlilerimiz tarafından kolilere konuldu. İnşallah topladığımız malzemelerle birlikte 27 Nisan’da Suriye’ye gideceğiz. 27 Nisan’a kadar Çorum halkından yardım talep ediyoruz. Mübarek Ramazan ayında olduğumuz bu günlerde, savaş mağduru çocuklar ve gençler için başlattığımız projeye zekat ve fitreleri ile yardımda bulunabilirler.” ifadelerine yer verdiler.

Proje kapsamında Suriye’nin El-Bab şehrinde 2018 yılında Çorum İl Müftülüğü tarafından inşaasına başlanan anaokulunun tamamlanarak eğitime açılacağını aktaran proje sorumluları, “Suriye El-Bab bölgesinde 2018 yılında bir anaokulu açtık ama eksikleri olduğu için tamamlanamadı. Tamamlayamadığımız anaokulunun tamamlanması ve tekrar eğitime açılması için Çorumlu hayırsever kardeşlerimizin desteklerini bekliyoruz. İnşallah 27 Nisan’da Suriye’de anaokulunun açılışını birlikte yapacağız. Orada yetimhaneleri de ziyaret ederek çocuklarımıza hediyelerimizi vereceğiz.” şeklinde konuştular.  

Proje ile bir de çocuklara yönelik oyun alanı yapmayı amaçladıklarını ifade eden proje sorumluları, amaçlarının çocukların hayallerini gerçekleştirmek olduğunu kaydettiler.

Editör: Mehmet Çalışkan