Çorum Devlet Tiyatro Salonunda düzenlenen konferansın açılışında konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer, hayatı; sosyal medya, kültür yaşantılarını etkilediğini ve hızlı kentleşme ile de problemlerin arttığını vurguladı. Biçer, din gönüllülerinin atanmışlıktan kurtulup kendilerini Din-i Mübin İslam’a adamaları gerektiğini ifade ederek “İslam Medeniyeti Cami Merkezli Bir Medeniyettir” dedi.

Programa konuşmacı olarak katılan Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Akpınar, camilerin estetiğiyle, temizliğiyle, maddi ve manevi kirlerden arınmışlığıyla her şeyiyle örnek yerler olması gerektiğini söyledi.

- İnsanlar, ibadetsiz ve mabedsiz olamaz

Prof. Dr. Akpınar, ezanların caminin diliyle kendisini günlük 5 vakitte insanlara hatırlattığını vurgulayarak, “Biz dünyaya ezanla geldik. Bu dünyadan giderken dua niyetine üzerimize namaz kılınır. Hayat işte bu iki namaz arasında. İnsan ibadetsiz ve mabedsiz olamaz. İnançsız bir insan huzurlu bir hayat yaşayamaz. Mabedle Rabbimiz ile bizim bağlantımızı diri tutan, canlı tutan bunun yerlerdir. Onun için mabedsiz, mescitsiz olmaz” şeklinde konuştu.

- Camiler her şeyiyle örnek olmalıdır

Müslüman için her temiz mekânın mescit kılındığını ifade eden Prof. Dr. Akpınar “Bir müslüman yeryüzünün temiz her yerinde namazını kılabilir, ibadetini yapabilir. Sadece mescitte değil işyerinde, tarlada, bahçede, pazarda, seyahatte her zaman camideymiş gibi olmalıyız. Mümin, Müslüman için her yer her mekân mescit kılınmıştır. Üniversiteler şehrin örnek mektepleridir. Binalarının sağlamlığıyla, estetik duruşuyla, çevre düzenlemesiyle, temizliğiyle şehre örnek olmalı. Aynı şekilde cami merkezli bir hayat diyorsak camilerimizde estetik yapılarıyla, içinin temizliğiyle, avlusunun, bahçesinin düzeniyle maddi ve manevi kirlerden arınmışlığıyla örnek olmalıdır.” diye konuştu.

Konferansın ardından Çorum Valisi Mustafa Çiftçi tarafından başarı belgesi ile ödüllendirilen 17 Kur’an Kursu Öğreticilerine belgeleri yine Vali Mustafa Çiftçi tarafından bizzat takdim edildi.

Programa, Vali Mustafa Çiftçi, İl Jandarma Komutanı İlhan Uzunoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Güler, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yağbat, İl Müftüsü Muharrem Biçer, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, Emekli Müftüler, bazı daire müdürleri ile cami ve din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan