Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), vatandaşların kurban bağışlarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" sloganıyla her yıl olduğu gibi bu sene de vekaletle kurban kesim organizasyonu başlatmıştı.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Osmancık İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Osmancık Şubesi, Kurban Bayramı öncesi vatandaşların kurban bağışlarını rahatlıkla yapabilmeleri için kurban bağış standı açtı.

Osmancık Beyler Çelebi Cami avlusunda açılan standı ziyaret eden İlçe Müftüsü ve TDV Osmancık Şube Başkanı Dr. Eyyub Aydın, stantta vekalet yoluyla kurban bağışı alınarak vatandaşların kurban çalışmaları hakkında bilgilendirileceğini ifade etti.

Aydın, “Standımız kurulduğu andan itibaren bağışlar görevlilerimiz tarafından hızlı bir şekilde alınmaya başlanmıştır. Gösterilen yoğun ilgi üzerine, bağış yapmak isteyen vatandaşlarımızın ulaşımlarının kolaylaşması için Merkez Yeni Camii ve Cumhuriyet Camii’ne de görevlendirmede bulunduk. Vatandaşlarımız buralardan da vekaletle kurban bağışı yapabilirler. Bayram günlerine kadar açık olacak olan bağış standımız, her gün 10.00-19.00 saatleri arasında hizmet verecektir. Allah yapılan tüm bağışları en güzel şekilde kabul eylesin.” ifadelerini kaydetti.

Stant kurulduktan sonra bağışların hızlı bir şekilde kabul edilmeye başlandığını söyleyen TDV İlçe Sorumlusu Sacit Meraklı ise vekaletle kurban kesim kampanyasının önemine değinerek vatandaşları kurban bağışı yapmaya davet etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan