"2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri" haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" temasıyla kutlanıyor. 

Hafta kapsamında il ve ilçe müftülükleri çeşitli etkinlikler düzenliyor. 

Bu kapsamda Osmancık İlçe Müftülüğü de, "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" dolayısıyla "Cami, Din Görevlileri ve Vefa" konulu etkinlikler gerçekleştiriliyor.

- Vefa ziyaretleri

Etkinlikler, ilçedeki kurum amirleri ve Din Görevlilerinin ziyaret edilmesiyle başladı. 

Şef, Din Hizmetleri Uzmanı ve merkez cami görevlilerinden oluşan Müftülük ekibi Osmancık’taki kurum amirlerini ziyaret ederek kitap hediye takdiminde bulundu.

- Vefa Mevlid-i ve Dua programı

Öte yandan “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında vefat din görevlileri için anma programı düzenledi.

Merkez Beylerçelebi Camii'nde düzenlenen programda Merkez Erkek Kur'an Kursu hafızlık öğrencileri ve din görevlileri tarafından Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

- Emekli din görevlilerine “Vefa”

Osmancık Müftülüğü, hafta münasebetiyle emekli din görevlilerini “Vefa” programında buluşturdu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program emekli din görevlilerinin okuduğu ilahilerle devam etti.

Yapılan ikramın ardından emekli din görevlileri sırasıyla söz alarak meslek hayatında yaşadıkları güzel anıları katılımcılarla paylaştılar. 

Programda konuşan İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın, kendisinin de bir din görevlisi evladı olduğunu ve bu vazifenin mesai mefhumunu aşan kutsal bir vazife olduğunun bilinmesi gerektiğini vurguladı. 

- Cami yaptıran hayırseverlere “Vefa”

''Camiler ve Din Görevlileri Haftası'' münasebetiyle Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Osmancık Şubesine ev ve arsasını bağışlayan hayırseverler ile örnek çalışmalarıyla temayüz etmiş din görevlilerine plaket töreni düzenlendi. 

Törende hayırseverlere teşekkür eden İlçe Müftüsü Aydın, “Marifet iltifata tabidir. Bu vesileyle yapılan hayra destekte bulunan, hayırda yarış yapan siz değerli kardeşlerimizden Allah razı olsun. Rabbim hayırlarınızı kabul eylesin. Cenab-ı Hak ahiret azığı eylesin. Amellerinize de şefaatçi eylesin inşallah.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan