Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgilleri ilk almaya başladığı yaz Kur'an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Çorum 

Bu yıl, "Haydi Koş Gel, Camiler Seninle Güzel" sloganı ile düzenlenen Yaz Kur'an Kursları Çorum’da coşkuyla başladı.

Çorum merkez Fatih Sultan Mehmet Camii'nde çocuklarla bir araya gelen İmam Hatip İsmail Şanal, "Sevgili çocuklar, camilerimiz sizlerle birlikte çiçek açtı. Hepiniz bizler için birer çiçeksiniz. Sizlere geldiğiniz için teşekkür ediyoruz, Anne babalarınızı da sizleri gönderdiği için tebrik ediyoruz. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘Sizin en hayırlınız, Kur'an'ı öğrenen ve öğretendir.’ buyuruyor.  Ne mutlu bizlere, ne mutlu sizlere! Bizler Kur’an’ın ve dini bilgilerin öğretildiği camilerdeyiz. İnşallah sizlerde bu yaz, Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi dersleri göreceğiniz gibi sosyal ve kültürel etkinlikler ile vakitlerinizi verimli bir şekilde değerlendirme fırsatı bulacaksınız. Ayrıca kursumuz vasıtasıyla cami merkezli bir kaynaşma ortamında yeni dostluk ve arkadaşlıklar kuracaksınız, bir ömür boyu anne-babanıza hayırlı bir evlat; dine, vatana, millete hayırlı ve ahlaklı birey olmaya çalışacaksınız. Bu anlamda yaz Kur’an kurslarımızın hayırlara vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum." şeklinde konuştu.

Oğuzlar

Oğuzlar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kursu ve camilerde "Yaz Kur’an Kursu" açıldı.

Yaz döneminde okulların tatile girmesiyle başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Yaz Kur’an kurslarının 8 hafta süreceğini söyleyen Oğuzlar İlçe Müftüsü Sinan Eravcı, "Kurslarımızda Kur'an-ı Kerim, Elif Ba, Dua, Sure, İtikat, İbadet ve Ahlâk konularında eğitim verilecek olup Yaz Kur'an kurslarının çocuklarımızın en iyi şekilde yetişmeleri için bir fırsat olduğunu tüm anne-babalara hatırlatıyor ve tüm çocuklarımızı kurslarımıza bekliyoruz." dedi.

Oğuzlar İlçe Müftülüğüne bağlı 130 cami ve Kur’an kursunda "Yaz Dönemi Kur’an Kursları" açıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan