Diyanet İşleri Başkanlığı; "yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında dijital mecraların daha etkin ve sistematik bir şekilde kullanılması, il irşat kurullarının vaaz, irşat, manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetlerini müftülük sosyal medya hesapları vasıtasıyla yürütmesi" talimatı vermişti.

Çalışmalarını bu doğrultuda aralıksız sürdüren Çorum İl Müftülüğü, vatandaşlara daha kolay ulaşmak ve cami iklimini evlere taşımak amacıyla dijital platformlara özel çok sayıda program düzenledi.

İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın moderatörlüğünde her hafta farklı bir konu ve konukla gerçekleştirilen buluşmalarda, yaklaşık 1 milyonu aşkın takipçiye ulaşıldı.

Vatandaşların manevi duygularını canlı tutmak amacıyla dini çalışmalara sosyal medya üzerinden devam edildiğini belirten İl Müftüsü Muharrem Biçer; "İl Müftülüğü olarak İl Müftü Yardımcımız Adnan Zeki Bıyık öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlattığımız 'Gönül Sohbetleri, Dini Sohbetler, Kur’an Saati, Efsane Sesler - Efsane Hocalar, Gönülden Gönüle, Kuran Sohbetleri' gibi canlı yayın programlarımızın binlerce vatandaşımız tarafından ilgiyle takip edildiğini ve büyük takdir kazandığını gördük. Şu an otuzuncu programımızı gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda İl Müftülüğümüz, yeni program ve projelerle sosyal medya üzerinden din hizmetine devam edecek." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan