1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda tüm il ve ilçelerdeki müftülükler, çeşitli etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Çorum Sungurlu İlçe Müftüsü İbrahim Köksal, ilçedeki Anadolu İmam hatip Lisesini ziyaret etti.

Geleceğin teminatı ve mihrapların emanetçisi olan imam hatip lisesi öğrencileriyle Camiler ve Din Görevlileri haftası etkinlikleri çerçevesinde buluşan Müftü Köksal, “Cami, insanları bir araya toplayan yer demektir. Camilerde insanlar Allah'ın kendilerine emrettiği ibadetleri yerine getirirler. Birbirlerinin dertlerini sıkıntılarını paylaşırlar. Camiler, adeta toplumun kalbi durumundadır. İmam-hatip lisesi öğrencisi de halkın gözünde bir din adamı, din görevlisi, din gönüllüsü olarak görülür. Din gönüllüsü ise adanmışlık ruhu ile görev yapmalıdır. Sizlere düşen bu görevi ifa edebilmek için elinizden gelen gayreti ve çalışmayı göstermektir.” dedi.

Daha sonra ayetler ve hadisler ışığında öğrencilere çeşitli nasihatler de bulunan Köksal, ilk defa Cuma namazını kıldıracak olanların müftülük tarafından ödüllendirileceğini söyledi.

Köksal ardından Okul Müdürü Kerim Mandıralıoğlu'na okulda yaptığı gayretli çalışmalarından ve kendilerine verdiği bu fırsattan dolayı teşekkür etti.
 

Editör: Mehmet Çalışkan