Osmançık’ta İlçe Müftüsü Dr. Eyyup Aydın öncülüğünde halkın da teveccühünü kazanan yeni Kur’an kursları projesi, hızla faaliyete geçeceği güne hazırlanıyor.

Konuya ilişkin Diyanet Haber’e değerlendirmelerde bulunan ilçe müftüsü Aydın: “Kız çocuklarının yatılı olarak kalıp ders görmelerine imkân sağlayacak olan Hz. Hatice (r.a.) Yatılı Kız Hafızlık Kur'an Kursu ile 4-6 yaş grubu çocuklarımızın öğrenimi için tahsis edilen 15 Temmuz Şehitleri 4-6 Yaş Kur'an Kursunu bünyesinde barındıran bu devasa yapı, vatandaşlarımızın da desteğiyle hızla tamamlanıyor.” dedi.

Dörder kişilik yatakhaneleri ve çok sayıda dersliğiyle inşa edilen Kur'an Kursu, kız hafız öğrencilerine nezih ve ferah bir ortam sunacak.

Dört adet tam donanımlı sınıfıyla 4-6 Yaş Grubu Kur'an Kursu ise oyun-aktivite salonu ve oyun parkı ve geniş bir bahçe ile çocukların rahat hareket edeceği bir alanda düşünülmüş.

Merak edenlerin mutlaka ziyaret etmesi ve yapılan hizmetin güzelliğini kendi gözleriyle görmeleri gerektiğini ifade eden Müftü Aydın, Osmancık halkının bu gibi hayri hizmetleri adeta yarışırcasına desteklediğini bu desteklerin devam ettiği sürece de daha nice hizmetlerin yapılmasına vesile olunacağını dile getirdi.

Müftü Aydın, “Yapılan hizmetlerin sosyal medyada yer bulması, vatandaşlarımızın gelinen noktayı görmesi ve desteği vermesi açısından son derece önemlidir.” dedi.

Hazırlığı tamamlanan başka projelerinin de olduğunu söyleyen Aydın, “Allah nasip ederse bu projeleri de hayata geçirip Osmancık halkının istifadesine sunacağız.” diye konuştu.

İnşaat sürecinde Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Osmancık Kaymakamı Ayhan Akpay ve Belediye Başkanı Ahmet Gelgör de Kur'an Kurslarını ziyaret etti.

Editör: Mehmet Çalışkan