Çorum İl Müftülüğü Hıdırlık Kuran Kursu öğrencisi ve Prof. Dr Hayrettin Karaman Anadolu İmam Hatip Lisesi Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi olan Hafız Yasin Yazıcı, önce 11 ay gibi kısa bir sürede hıfzını tamamlayarak hafızlık belgesini aldı, ardından 2020 Yılı Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) tüm soruları doğru cevaplayarak 500 tam puanla Türkiye birincisi oldu.

Çorum İl Müftülüğü, LGS Türkiye birincisi olan Hıdırlık Kur’an Kursu ve Hafızlık Proje İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Hafız Yasin Yazıcı’yı ödüllendirdi.

Hıdırlık Kur'an Kursu’nda hafızlık öğrencilerinin de katıldığı ödül takdim töreninde konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer, "Hafızlık önemli bir kazanım olup hafızlarımızın ezberledikleri Kur’an-ı Kerim onları gerek ferdi gerekse toplumsal alanda başarılı kılmış ve öne çıkmalarına vesile olmuştur. İşte kursumuz öğrencisi olan Hafız Yasin Yazıcı bunun en canlı örneğidir. Kur'an’ın canlı şahitleri olan hafızlarımız, İslam’ı nesilerden nesillere aktaran bir köprü olacaklardır. Bu duygu ve düşüncelerle Hıdırlık Kur'an Kursumuzda yetişen ve hafızlığını tamamlayan Hafız Yasin Yazıcı öğrencimizi, 2020 LGS Türkiye birinciliğinden dolayı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Müftü Biçer, Hıdırlık Kuran Kursu öğrencisi Hafız Yasin Yazıcı’yı tebrik ederek hediyesini takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan