Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 32 yıldır görev yapan nöroloji uzmanı merhum Ahmet Özsakarya için Hastane Mescidi'nde Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Programda Kur'an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okundu, dualar edildi.

Programın ardından İl Müftüsü Muharrem Biçer'in yaptığı dua ile hastanede Özsakarya adına oluşturulan dersliğin açılışı gerçekleştirildi.

Açılışta konuşan İl Sağlık Müdürü Ömer Sobacı, merhum Özsakarya'nın sevilen bir hekim olduğunu aktararak, "1977'den beri tanıyorum. Sevdiğimiz bir meslektaşımızdı. İyiliklerini unutamayız. Bir tane bile hastaya 'size bakamam' dediğini duymadım. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli ise Doktor Ahmet Özsakarya'nın 32 yıldır Çorum'a hizmet ettiğini belirterek, "Ahmet Özsakarya abimizin adını yaşatmak, bizlerden sonra buraya gelen hekim arkadaşlarımıza, personele örnek kişiliğini anlatabilmek için elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalıştık ve öğrencilerimizin sürekli olarak ders göreceği bir sınıfa adını verdik. Meslek yaşantısında hastalarına iyi davranan bir insandı. Hiçbir hastamızdan veya personelimizden olumsuz bir geri dönüş almadık. Her seferinde teşekkürlerle Ahmet abimize geri dönüş oluyordu. Ruhu şad olsun. Rabbim rahmeti ile muamele etsin." duasında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan