Kardeşlik “İyilik Sofrası”nda buluştu

Çorum İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi iş birliğinde hayırsever iş insanlarının katkılarıyla Akşemseddin Camii bahçesine “İyilik Sofrası” kuruldu.

Diyanet İşleri Başkanlığınca 2019 yılı Ramazan teması olarak belirlenen “infak” konusu ve Türkiye Diyanet Vakfının “Beklenen Sensin” sloganı etrafında kurulan "İyilik Sofrası"nda, şehirde yaşayan Irak, Suriye ve Afganistanlı mülteciler ile ihtiyaç sahibi vatandaşlar olmak üzere yaklaşık bin 500 kişi aynı sofrada iftar yaptı.

İftardan önce İl Müftü Yardımcısı Adnan Zeki Bıyık’ın yönettiği Çorum Müftülüğü Süheyb-i Rûm-î Tasavvuf Musıkîsi Korosu, ilahi ve kasideler seslendirdi.

"İnfak" başlığı altında iftar programına katılanlara hitap eden İl Müftüsü Muharrem Biçer, şöyle konuştu:

"Kara kıta Afrika’nın ak yürekli insanları bizden yardım bekliyor"

"Ulusal ve uluslararası platformlarda ismini duyurmuş ve kendisini kanıtlamış bir iyilik hareketi öncüsü olan Türkiye Diyanet Vakfımızın geleneksel hâle getirdiği bir “İyilik Sofrası” iftarında daha birlikteyiz. ‘Mermeri eriten suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.’ diye bir söz vardır. Bugün de TDV olarak yaklaşık 45 yıla yakındır toplam 145 ülkede bu güzellikler, bu iyilikler ve bereket sofraları devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfımız Balkanlardan Kafkaslara, Türk Cumhuriyetlerinden Afrika’nın en ücra köşesine varıncaya kadar bu iyilik hareketini devam ettiriyor. Ayrıca, ‘kara kıta Afrika’nın ak yürekli insanları’ yönünü ülkemize çevirmiş, bizlerden yardım bekliyor. Türkiye Diyanet Vakfımız da sessizlerin sesi olarak çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. ‘İyilik Sofrası’ iftarlarımızın en büyük kazanımları ise unuttuğumuz kaynaşma ve paylaşmayı bir kere daha bizlere hatırlatmasıdır.”

Ramazanın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirten Müftü Biçer, zekât ve fitre konusuna da değinerek geleneksel olarak gerçekleştirilen etkinliğe destek veren iş insanı ve hayırseverlere teşekkür etti.

Akşam ezanının okunmasının ardından yaklaşık bin 500 kişi, birlik ve beraberlik içinde orucunu açtı.

Program, İl Müftü Yardımcısı Adem Aygül’ün yaptığı dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan