Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından engelli vatandaşların cami hizmetlerinden azami derecede istifade edebilmesini temin etmek, cami merkezli din hizmetlerinde verimliliği artırmak amacıyla başlatılan "Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet" projesi kapsamında il ve ilçe müftülüklerince "Cami-Engelli Buluşmaları" düzenleniyor.

Bu kapsamda Çorum İskilip İlçe Müftülüğü, engelli vatandaşlara yönelik "Cami-Engelli Buluşması" düzenledi.

İlçe Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğünce "10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası" münasebetiyle İskilip Şeyh Habip Camii’nde düzenlenen buluşmada İskilip İlçe Müftü Vekili Hasan Gökce sohbet etti.

İlçe Müftü Vekili Gökce, "Sizler bizim için özelsiniz. Sizler bu topluma Allah'ın emanetisiniz. O nedenle bizler emanet bilinciyle sizlere özel önem veriyoruz. Engelli engelsiz tüm halkımızla gönül birlikteliğimizi pekiştirmek istiyoruz. Bu manada bize düşen görev; engelli kardeşlerimizin engellerini ortadan kaldırmak, hayatı onlara kolaylaştırmak ve her konuda kendilerine yardımcı olmaktır. Sorumluluk bilinci, merhamet ve adalet anlayışıyla engelli kardeşlerimize göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve farkındalık, bireysel ve toplumsal hayatımızda bereket ve huzura vesile olacaktır." dedi.

Program yemek ikramı sonrasında hatıra fotoğrafı ve gül takdimi ile tamamlandı.
 

Editör: Mehmet Çalışkan