İskilip İlçe Müftülüğü öncülüğünde yapımı tamamlanan 120 öğrenci kapasiteli Ebussuud Efendi Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen’in katılımıyla gerçekleştirilen tören, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Tilavetin ardından kürsüye çıkan Başkan Yardımcısı İşleyen, “2016 yılında temeli atılmış olan ve merhum Ebussuud Efendi Hazretlerinin adını taşıyan hafızlık erkek Kur’an Kursunun açılışını yaptık hamdolsun. Kur’an kurslarında yetişen yavrularımız vatanına, milletine, dinine ve devletine bağlı manevi değerlerle donanmış olarak ülkeye ve ülkenin geleceğine hizmet edeceklerdir. Kursumuzun yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Başta İskilip ilçemiz olmak üzere ülkemize katkı sunacak Kur’an Kursumuz hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Açılış konuşmasında emeği geçen herkese teşekkür eden İlçe Müftüsü Vahit Demiral, “Uzun bir çalışmanın sonucunda 64 yatılı ve 56 gündüzlü olmak üzere 120 öğrenci kapasiteli kursumuzu hazır hale getirdik. Kur’an Kursumuzda, kurstan bağımsız bir şekilde düzenlenen 4-6 yaş grubu öğrencilerimize yönelik kursumuzda bulunuyor. Ayrıca açılışını gerçekleştirdiğimiz kursumuzda, hafızlık, bilgisayar, hazırlık ve etüt sınıfları, yatak ve misafir odaları, konferans ve sinema salonu, revir, spor ve oyun salonu yer alıyor.” diye konuştu.

Törene Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Muharrem Biçer, İskilip Kaymakamı Muharrem Eligül, çok sayıda davetli ve öğrenci katıldı. 

Törenin sonunda davetlilere ikramda bulunuldu.
 

Editör: Mehmet Çalışkan