Çorum İl Müftülüğünce Mehmet Zahid Kotku Cami altında inşa edilen Diyanet Gençlik Merkezi dualarla hizmete açıldı.

Gençlik merkezinin açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törenin açış konuşmasını Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer yaptı.

“Geleceğe güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız”

İl Müftülüğü olarak Çorum’a bir Diyanet Gençlik Merkezi kazandırmanın haklı gururunu ve sevincini yaşadıklarını belirterek sözlerine başlayan Müftü Biçer, “Bu mekân gençlerimiz için güvenli, temiz ve nezih bir mekân. Bu mekânda gençlerimiz derslerini çalışacak, kitap okuyacak, sohbet edecek ve çeşitli aktivitelerde bulunacaklar. Geleceğe güvenle bakacaksak gençlere yatırım yapmalıyız. Gençliğini ihmal eden toplumlar, geleceğine güvenle bakamazlar. Geçlerimiz bu mekânda dini doğru kaynağından öğrenecek ve inşallah doğru kararlar alacaklar.” dedi.

“Doğru yolu gösteren bir rehberlik merkezi”

“Gençliğin, kötü yönlere savrulmaması için elinden tutulması gereken bir zaman dilimi olduğunu” vurgulayan Biçer, şöyle devam etti:

“Hayat boşluk kabul etmez. Biz bu boşlukları dolduramazsak gençlerimizi kötü emellerine ve ideolojilerine alet etmek isteyenler, her alanda onları tuzaklarına düşüreceklerdir. Mekânları şereflendiren ve değerlendiren insanlardır. Dolayısı ile bu mekândan ne kadar çok gencimiz istifade ederse amacına o kadar ulaşmış olur. İnşallah burada güzel hizmetler olacak, güzel dostluklar oluşacak. Bilgiler artırılacak ve bu mekân gençlerimiz için aynı zamanda doğru yolu gösteren bir rehberlik merkezi olacak. Diyanet İşleri Başkanlığı milletimizin güvendiği, itimat ettiği bir teşkilattır. Din nasıl hayatın her anını ve alanını kapsıyorsa, Diyanet İşleri Başkanlığı da bu manada toplumun her kesimine ve her yaş grubuna hitap etmek için elinden gelen gayreti gösteriyor. O hizmetlerden biri de bugün açacağımız bu merkezdir.”

“Devlet ve millet iş birliğinin güzel bir örneği”

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç ise Devlet ve milletin el birliği yaptığı zaman güzel işlerin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu açılan merkezimiz de bunun en güzel örneklerinden birisidir.” dedi.

Gençlerin eğitiminin önemli olduğunu kaydeden Kadir Dinç, şunları kaydetti:

“Bu tür yerler ilim ve irfan merkezleri olarak hizmet verecek. Kulluk bilincinin aşılanacağı bir yer olacak. Gençlik Merkezi’nin amacı; ortaokul, ortaöğrenim ve yükseköğretim çağındaki öğrencilere, gençlere milli, manevi, ahlaki ve insani kültürel değerlerimizin benimsetilmesidir. Onların mesleki, akademik, sportif, sanatsal, kültürel, sosyal ve yabancı dil gibi alanlarda yeteneklerinin ortaya çıkarılması, geliştirilmesi, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerinin kazandırılması, ülkesine ve milletine yararlı bireyler olarak yetiştirilmesidir.”

Konuşmaların ardından yapılan dualarla açılış kurdelesi kesildi. 

Açılış sonrası protokol üyeleri Diyanet Gençlik Merkezi’ni gezerek yetkililerden bilgi aldılar.

Çorum İl Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nde; gençlere, yetişkin hanımlara ve görme engellilere yönelik Kur’an-ı Kerim kursu, ebru, hüsn-i hat atölye çalışmaları, satranç kursu, kitap okuma etkinlikleri, cami ve gençlik buluşmaları, kariyer günleri, etüt çalışmaları ile hafta içi ve hafta sonlarına özel etkinlikler yapılacak.

Açılış törenine Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Vali Mustafa Çiftçi’nin eşi Azime Çiftçi, Müftülük personeli, Gençlik Merkezi eğitim uzmanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan