Alaca İlçe Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Alaca Şubesi iş birliğinde, mülteci kamplarındaki yetim çocukların kışlık giyecek ihtiyacını karşılamak için “Yetim Çocuklar İçin Hep Birlikte Örüyoruz” kampanyası başlattı.

Kampanya kapsamında TDV gönüllüleri ve hayırsever vatandaşlar tarafından hazırlanan kışlık giyim malzemeleri düzenlenen törenle Suriye’ye gönderildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek düzenlenen törende konuşan İlçe Müftüsü Fatih Kaya, Türkiye Diyanet Vakfının uzun yıllardan bu yana hayırseverlerin emanetlerini bir ibadet vechi ile yurt içinde ve yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığını belirtti.

Kaya, “Türkiye Diyanet Vakfı Alaca Şubesi olarak bu süreçte Suriye’de kamplarda yaşamak zorunda olan mazlum ve mağdurlara Alaca’dan, güzel ilçemizden hayırsever kardeşlerimizin maddi ve manevi destekleri ile ulaşmayı, onlarla aramızda bir kardeşlik köprüsü kurmayı hedefledik.  Bu gün itibarıyla Alaca ilçemizin hayırsever halkının desteğiyle yaklaşık maliyeti 90.000 TL olan 200 koliden oluşan 5212 parça kullanılmamış giyim eşyasını ihtiyaç sahiplerine göndermenin sevincini yaşıyoruz. Bu vesile ile kampanyanın başlangıcından bu güne kadar el emeği göz nuru el örgüleri ile destek veren hanım kardeşlerimize, maddi manevi destek veren hayır sahibi hemşehrilerimize, ilçemizin esnaflarına, sivil toplum kurumlarına, samimi bir şekilde bu sürecin içinde yer alan din görevlilerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından dualarla Suriye’ye gönderilen yardım malzemelerinin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla mülteci kamplarındaki çocuklara ulaştırılacağı belirtildi.

Uğurlama törenine, Alaca Kaymakamı Kürşad Atak ve Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, İlçe Müftüsü Fatih Kaya ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan