Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında Çorum'da “Türk-İslam Sanatları Sergisi” açıldı.

İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi, sivil toplum kuruluşları ve Çorum Belediyesi iş birliğinde hazırlanan sergi, Çorum Diyanet Gençlik Merkezi'nda açıldı.

Açılış programında konuşan Çorum Vali Yardımcısı Dr. Hakan Kubalı, “Diyanet İşleri Başkanlığı çok önemli bir kurum. Toplumun her kesimine yönelik takdire şayan faaliyetler yürütüyor. Bu anlamda Çorum İl Müftülüğümüzü de yaptığı güzel hizmetlerden ve gençlerle ilgili çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Gençlerimizin ve hocalarının hazırladığı bu serginin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

İl Müftüsü Muharrem Biçer, serginin açılışında emeği bulunan sanatkarlar ile din görevlilerine ve gençlere teşekkür etti.

Sergi açılışına Çorum Belediye Başkan yardımcıları Turhan Candan ve Lemzi Çöplü, Çorum İl Müftü yardımcıları, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, okul müdürleri, öğrenciler, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan