İskilip Müftülüğü din görevlileri, İskilip Ebussuud Efendi Erkek Kur’an Kursu öğrencileri ile birlikte İskilip Aşağı Şeyhler Köyü Kuzören Mahallesi bölgesinde geçen yıl çıkan yangında büyük bir bölümü yanan ormanlık bölgeyi yeniden ağaçlandırdı.

İskilip Orman İşletme Müdürlüğü iş birliğinde gerçekleştirilen ağaçlandırma etkinliğinde konuşan İlçe Müftüsü Vahit Demiral, doğayı korumanın ve ağaç dikmenin önemine işaret eden ayet-i kerime ve hadisi şerifler paylaşarak şunları kaydetti:

"Fidan dikmek büyük bir sevap vesilesidir. Nitekim Peygamber Efendimiz, 'Bir Müslüman ekin ekse veya ağaç dikse, ondan da kuş, insan veya hayvan yiyecek olsa, bununla o Müslüman için bir sadaka sevabı hasıl olur.' buyurur. Fidan dikmek ne kadar sevapsa ağaç kesmek de bir o kadar büyük bir vebaldir. Nitekim Peygamberimiz gereksiz yere ağaç kesilmesiyle ilgili olarak, 'Her kim sidre ağacını keserse, Allah onu başı üzeri cehenneme atar.' buyurmuştur. Bu noktada ağaç dikme hususunda gösterdiğimiz hassasiyeti ormanları koruma noktasında da göstermeliyiz. Maalesef bazı orman yangınları sorumsuzca yakılıp bırakılan ateşlerden kaynaklanmaktadır. Medine'de bir gece bir evin yanması üzerine Hz. Peygamber, 'Şüphesiz ki bu ateş size ancak düşmandır. O halde uyuyacağınız zaman ateşi söndürün!' diyerek bu konuda ümmetini uyarmıştır. Bizler de bu konularda cemaatimizi uyarmalıyız."

İlçe Orman Müdürü Bülent Kayadibi ise ormanların temiz tutulmasının önemli olduğuna vurgu yaparak topluma örnek olan bu davranışlarından ötürü din görevlilerine teşekkür etti.

Toplam 500 adet fidan dikiminin yapıldığı program, hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan