Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı iş birliğinde “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen “2019 Yılı Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu” kapsamında Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, kurban bağış desteğinde bulundu.

Dekan Abdullah Çolak, Türkiye Diyanet Vakfının çalışmalarıyla tüm insanlığa ve İslam coğrafyasına yardım eli uzattığını ifade ederek dünyanın dört bir yanında adeta bir iyilik hareketi öncüsü olduğunu belirtti.

Çolak şöyle devam etti:

Türkiye Diyanet Vakfının toplam 149 ülkede vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonu gerçekleştirdiğini biliyoruz. TDV, dini temsil eden en üst kuruluşlarımızdan biri olarak bizlere gurur veriyor. Türkiye’mizin özellikle tüm dünya Müslümanlarının bulunduğu coğrafyalarda nereye gitsek, nereye baksak adeta bir ağabeyleri ve umut kapıları olduğunu söylüyorlar. Bu vesileyle Ortadoğu’dan Afrika’ya ve Avrupa kıtasına kadar Türkiye Diyanet Vakfının ülkemizi temsil ettiğini ve uzattığı yardım eliyle en güçlü kurumlarımızdan birisi olduğunu,  ehl-i sünnet çizgisinden asla taviz vermeden çalışmalarını gerçekleştirdiğini ve tüm vatandaşlarımızın güvenini kazandığını bizler görüyoruz ve hissediyoruz. Vakfımıza tüm insanlık adına teşekkür ederken, örnek ve öncü çalışmalarında başarılar diliyoruz.”   

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere iki adet kurban hissesi bedelini bağışlayarak tüm vatandaşları Türkiye Diyanet Vakfına vekâlet yoluyla kurban bağışında bulunmaya davet etti.

Editör: Mehmet Çalışkan