"Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu" kapsamında düzenlenen istişare toplantıları sürüyor.

Bu kapsamda Çorum’da "Türkiye Diyanet Vakfı 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım Ve İstişare Toplantısı" düzenlendi.

Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

Çorum İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen toplantıya Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, şube müdürleri, vaizle katıldı. 

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşmasını gerçekleştiren Müftü Biçer, TDV’nin yurt içi ve yurtdışı kurban hizmetleri ile ilgili önemli bilgiler aktardı. 

Sonrasında kürsüye davet edilen Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt ise “Vekâletle kurban hizmetleri Türkiye’de müftülükler aracılığıyla yurt dışında ise büyükelçilikler, müşavirlikler, ataşelikler, koordinatörlükler ve ilgili ülkelerdeki dini idareler ve yerel kuruluşlarla işbirliği içerisinde yürütülüyor. Türkiye Diyanet Vakfı olarak bu yıl vekâlet yoluyla kurban kesim bedellerinin yapılan hesaplama ve müzakereler sonucunda yurt içi 1125 TL, yurt dışı 925 TL olarak belirlendi.” dedi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan