Çorum’da 2019 yılının ilk kurban bağışı, İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi Başkanı Muharrem Biçer tarafından alındı. Hayırsever vatandaş Sedat Çelik ve ailesi tarafından yurt dışında ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfına 1 adet kurban bağışı yapıldı. Böylelikle Çorum’da 2019 yılının ilk kurban bağışı alınmış oldu.

Kurban Bedeli: Yurt İçi 890 TL, Yurt Dışı 725 TL

Çorum İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer, kesilen kurban etlerinin Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla yurt içinde ihtiyaç sahiplerine, Kur'an kursu ve öğrenci yurtlarında barınan öğrencilere, yurt dışında ise öncelikle açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olduğu Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan, Myammar başta olmak üzere Orta Asya, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri ve Kafkasya'yla birlikte dünyanın toplam 145 Ülkesinde kurban kesimi yaparak vatandaşların adına ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacaklarını söyledi.

TDV Çorum Şube Başkanı Muharrem Biçer: “TDV olarak yaklaşık 45 yıla yakındır toplam 145 Ülke de bu güzellikler, bu iyilik hareketi devam ediyor. Türkiye Diyanet Vakfımız; Balkanlardan, Kafkaslara, Türk Cumhuriyetlerinden, Afrika’nın en ücra köşesine varıncaya kadar bu iyilik hareketini devam ettiriyor. Ayrıca, “Kara Kıta Afrika’nın Ak Yürekli İnsanları” yönünü ülkemize çevirmiş olarak bizlerden yardım bekliyor.

Kurban standı açılacak

Müftü Biçer, "Çorum İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Çorum Şubesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kurbanlarını vekâlet yoluyla kestirmek isteyen vatandaşların bilgilendirilmeleri ve onların ilgili banka şubelerine kurban bağışı ücretlerini yatırmalarına yardımcı olmak amacıyla her yıl olduğu gibi yakın zamanda yine Çorum Saat Kulesi yanı Hürriyet Parkı önünde kurban standı açacağız. Vatandaşlarımız kurbanlarını ister İl Müftülüğümüze gelerek ister TDV Çorum Çarşı Şubemize gelerek ister yakın zamanda açacağımız kurban standımıza gelerek ister cami ve Kur’an kurslarımızdaki din görevlilerimiz aracılığıyla isterlerse de ilgili banka şubelerinden kendileri yapabilirler. Ayrıca, vekâlet yoluyla kurban kestirecek vatandaşların kurban bedellerini yine internet adresimiz olan //bagis.tdv.org.tr/ adresinden de kendileri yapabileceklerdir." diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan