Çorum İl Müftülüğüne bağlı Çorum'un ilk yatılı hafızlık erkek Kur'an kursu olan 1960 yılından beri sayısız hafız yetiştirerek, şehrin maneviyatına, gençlerine ve dini mübine hizmet veren Hıdırlık Kur’an Kursu; Çorumlu hayırseverlerin desteği ile yeniden inşaa edilmeyi  bekliyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, "Uzun süredir Çorumluların gönlünde bir yara olarak duran Hıdırlık Kur’an Kursumuzun mahzun ve eskimiş hali hayırseverlerin yardımlarıyla modern mimari ve Selçuklu mimarisinin birleştirilmesiyle yeni bir bina inşa edilerek ortadan kalkacaktır. İnşallah." dedi.

Sözlerine şöyle devam eden Müftü Biçer, "Yıllarca Kur’an ilmine ev sahipliği yaparak sayısız hafızların yetişmesine vesile olan, bu milletin evlatlarına Kur’an ilmini ve ahlakını öğreten Hıdırlık Kur’an Kursumuzu, kısa zamanda tamamlamayı planlanıyoruz. İnşaat çalışmalarına başlanması ve  kurs binasının kısa sürede tamamlanması için siz değerli  hayırseverlerin desteklerini bekliyoruz." diyerek yardım çağrısında bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan