Konya İl Müftü Yardımcısı iken Çorum İl Müftülüğüne atanan Muharrem Biçer, göreve başladı.

Biçer’in göreve başlaması dolayısıyla Çorum İl Müftülüğünde devir teslim töreni yapıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende konuşan Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, “İlim, irfan ve evliyalar diyarında İl Müftüsü olarak göreve başlamanın heyecanı içindeyim. Bana bu görevi nasip eden Rabbime hamd ederken yine beni bu göreve tensib buyuran Sayın Cumhurbaşkanımıza, tekliflerinden dolayı Diyanet İşleri Başkanımıza ve vesile olanlara şükranlarımı arz ediyorum.” dedi.

Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer’e cübbe ve sarık giydirerek duasını yaptı.

İl Müftülüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Konya İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, Karaman İl Müftüsü Muhammed Lütfi Ketenci, İl Müftü Vekili Abdullah Pamuklu, il müftü yardımcıları, şube müdürleri, müftülük personeli ile din görevlileri katıldı.

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer kimdir?

1968 yılında Konya’da doğdu. 1986 yılında Konya İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1987 yılında Derebucak ilçesi Yukarı Kayalar kasabasında imam hatip olarak göreve başladı.

Konya’nın çeşitli yerlerinde imam hatip ve müezzin kayyım olarak çalışan Biçer, 1997’de Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden, 2000 yılında ise Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezinden mezun oldu.

Aynı yıl Afyon Sandıklı İlçe Vaizliğine atanan Biçer, sırasıyla Van Özalp, Nevşehir Derinkuyu, Konya Güneysınır İlçe Müftülüğü ve Konya İl Müftü Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Muharrem Biçer, 11.04.2019 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çorum İl Müftülüğüne atandı.

Arapça ve Almanca bilen Biçer, evli ve 3 çocuk babasıdır.

Editör: Mehmet Çalışkan