Suriye’de iç savaşın başladığı ilk günden itibaren bölge halkının yanında yer alan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), insani yardımdan eğitime, gıdan giyeceğe, yakacaktan barınmaya kadar hayata dokunan her alanda savaş mağduru ailelere destek oldu.

TDV'nin iyilik çalışmalarına il ve ilçe müftülükleri de düzenledikleri kampanyalarla destek oldu.

Bu doğrultuda çalışmalar yürüten Çorum Müftülüğü ve TDV Çorum Şubesi, "Şen Ol Ey Çocuk" sloganıyla "İdlib’de Kardeşine Umut Ol" projesini hayata geçirdi.

İç savaş mağduru çocuk ve gençlerin yaralarını sarmak amacıyla hayata geçirilen projeye ilçe müftülüklerinden de destek geldi.

Alaca İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Alaca Şubesi iş birliğinde hayırseverlerin desteği ile hazırlanan yardım malzemeleri İdlib'e uğurlandı.

İlçe Müftülüğünde koronavirüs tedbirleri eşliğinde düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İlçe Müftü Vekili Fatih Akman, “Yardım paketlerimizde kuru gıda, ayakkabı, hijyenik madde, elbise ile çocuklar için kırtasiye, oyuncak ve çocuklara yönelik gıdalar yer alıyor. Kardeşlik ve merhamet duygularının en yoğun şekilde yaşanması gereken Ramazan ayında böylesi anlamlı bir kampanyaya canı gönülden destek veren tüm din görevlilerimize ve hayırsever Alaca halkına teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan dua ile ihtiyaç malzemelerini taşıyan araçlar Çorum İl Müftülüğü Yardım Toplama Merkezi'ne uğurlandı.

Yardımların Çorum İl Müftülüğü din görevlileri ile TDV gönüllülerinden oluşan bir heyet tarafından 27 Nisan'da İdlib’de ihtiyaç sahiplerine dağıtılacağı kaydedildi.

Editör: Mehmet Çalışkan