Çorum İl Müftülüğü tarafından “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik “Vefa Programı” düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, “Camilerimiz, toplumsal hayatta çok önemli bir görev üstlenmiş ve hayatın öğretildiği kutsal mekanlardır. Din görevlilerimiz de manevi öğretmenlik yönünden çok önemli bir görev ifa ediyorlar. Haftanızın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Siz değerli din görevlilerini fedakarca hizmetlerinizden dolayı tebrik ediyor, çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak, “Cami, Din Görevlileri ve Vefa” konulu konferans verdi.

Program sonunda emekli olan din görevlileri ile hafta kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren din görevlilerine teşekkür ve başarı belgeleri takdim edildi.

Programa Vali Mustafa Çiftçi, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Çolak ile din görevlileri katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan