Çorum Merkez Bahçelievler Hafızlık Kız Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 21 öğrenci için "Hafızlık Belge Töreni" düzenlendi.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Çorum Şubesi koordinesinde Çorum Devlet Tiyatro Salonu'nda gerçekleştiren törene Kur'an kursu öğreticileri ve hafızlık öğrencileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Kur'an kursu öğrencilerinden Rüveyda Aksungur'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Çorum İl Müftü Vekili Adnan Zeki Bıyık, şunları kaydetti:

"Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bir hadis-i şerifinde; 'Sizin en hayırlınız Kur'an-ı Kerim'i öğrenen ve öğreteninizdir.' buyurmaktadır. Öğrencilerimizi kutluyorum. Ayrıca bu çocukları yetiştiren siz değerli velileri ve onları okutan hocalarımızı da tebrik ediyorum. İnsana dünyada da ahirette de yoldaş gerekli. En büyük yoldaş ise Kur'an'dır. Çünkü Peygamberimiz buyuruyor ki; 'Kim Kur'an'ı okur, onu ezberler, onunla amel eder, onu hayatına uygular, onunla hemhal olursa, Kur'an o kişiye kıyamette yoldaş olur, şefaatçi olur.' Dolayısıyla en büyük yoldaşı edinen sizleri kutluyorum."

Törende 21 öğrenciye hafızlık hocaları tarafından "Onur Belgesi" taktim edilerek hafızlık taçları giydirildi.

Çorum İl Müftülüğü ise hafızlara çeşitli hediyeler takdim etti.

Kur'an-ı Kerim ziyafeti, ilahi ve şiir dinletisinin ardından tören, Alaca İlçe Vaizi Perihan Ayvalı'nın duası ile sona erdi. 

Editör: Mehmet Çalışkan