Diyanet İşleri Başkanlığı, tüm dünyada etkisini sürdüren koronavirüs salgını sürecinde yüz yüze eğitim alma imkânından uzak kalan öğrencilere yönelik çevrimiçi etkinlikler düzenliyor.

Bu kapsamda Diyanet İşleri Başkanlığınca yarıyıl tatiline yönelik hazırlanan "Din Görevlileri Çocuklarla Çevrimiçi Buluşuyor" projesi, il ve ilçe müftülükleri koordinesinde yarıyıl tatili sonrasında da devam ediyor.

Proje kapsamında il ve ilçe müftülüklerince çocuklara yönelik çok sayıda çevrimiçi etkinlik düzenleniyor.

Bu kapsamda Çorum İl Müftülüğü, çocuklara milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla çevrimiçi etkinlikler düzenledi.

İl Müftülüğü tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen etkinliklere katılan çocuklar için "Ödül Takdim Töreni" düzenlendi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek Ertuğrul Gazi Camii’nde gerçekleştirilen törene Çorum Valisi Mustafa Çiftçi ve İl Müftüsü Muharrem Biçer ile din görevlileri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan İl Müftüsü Biçer, çevrimiçi gerçekleştirilen etkinliklere katılan öğrencilere, öğrencilerin derslere katılmasına destek olan velilere ve derslerde görev alarak öğrencilerin iyi yetişmesi için emek veren din görevlilerine teşekkür etti.

Törenin sonunda Vali Çiftçi ile Müftü Biçer, etkinliklere katılım sağlayan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan