Diyanet İşleri Başkanlığı, her sene olduğu gibi "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri çerçevesinde imam hatip, müezzin kayyım ve Kur'an kursu öğreticilerine yönelik yarışmalar düzenliyor.

Söz konusu yarışmalar kapsamında görev yaptıkları illerde birinci olan din görevlilerinin katılımıyla bölge finalleri gerçekleştiriliyor.

Bu kapsamda "Hafızlık Yarışması" kategorisinde "2. Bölge Finali" gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen 2. Bölge Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması'na Samsun, Giresun, Ordu, Sinop, Amasya, Çorum, Tokat, Trabzon ve Rize'de birinci olan din görevlileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığı koordinesinde oluşturulan sınav komisyonunun değerlendirmeleri sonucunda yarışmaya Çorum birincisi olarak katılan Hıdırlık Kur’an Kursu Öğreticisi Ubeydullah Bozduman bölge birincisi oldu.

Bölge birincisi olarak Türkiye finaline katılmaya hak kazanan Bozduman’ı tebrik eden Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, 13 Eylül 2021 tarihinde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek "17. Erkek Din Görevlileri Türkiye Hafızlık Yarışması Finali"nde başarı temennisinde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan