Hayırsever vatandaş Zahid Karabulut, İlçe Müftülüğüne gelerek, Güllübağ Mevkiinde bulunan 1000 m² arsasını Kur’an Kursu veya cami yapılmak üzere Türkiye Diyanet Vakfı Karaköprü Şubesine bağışlamak istediğini söyledi.

Arsa bağışını kabul eden Türkiye Diyanet Vakfı Karaköprü Şubesi Başkanı ve İlçe Müftüsü Mehmet Koç, arsayı Kur’an Kursu ve Cami yapımı için bağışlayan Zahid Karabulut’a teşekkür ederek; “Rasülüllah (s.a.s.) Efendimiz bir Hadis-i Şeriflerinde “İnsan öldüğü zaman şu üç şey dışında amelleri kesilir. Sadaka-ı cariye, Kendisinden yararlanılan ilim ve kendisine dua eden hayırlı evlat” buyurmaktadır. Sadakayı cariye demek faydası kesintisiz devam eden demektir. İnşallah bu arsa üzerine yapılacak olan Kur’an Kursu ayakta kalmaya devam ettiği sürece, öğrenciler, ilim tahsil etmeye devam ettikleri sürece sizler bu ecirden istifade edeceksiniz. Cenab-ı Hak niyetlerinizi hayr, amellerinizi makbul eylesin.” dedi.

Müftülükten edinilen bilgiye göre 28 Şubat 2020 tarihinde tapu devri yapılan arsa üzerine Yatılı Kur’an Kursu yapılması planlanıyor.

Editör: Mehmet Çalışkan