Alaca'da kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, dernekler, kooperatifler ve oda başkanlıklarının iştirakleriyle "Öğrenme Şenliği" düzenlendi.

Alaca’da ilk kez "Veli Çayırı" mevkiinde düzenlenen şenliğe Çorum Vali Vekili Tamer Orhan, Çorum Garnizon Komutanı Per. Alb. Mehmet Emin Altan, Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Alaca Kaymakamı Hicabi Aytemür ile çevre ilçe kaymakamları, Alaca Belediye Başkanı H. İbrahim Şaltu, Alaca Müftüsü Necdet Kahveci, ilçe kurum amirleri, STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Şenlik öncesi, Alaca'nın tarihi resimlerle öğretmenler ve öğrencilerin hazırladığı resim sergisinin protokol üyeleri tarafından açılışı yapıldı.

Şenliğin açılış kurdelesini kesen protokol üyeleri, açılmış olan 33 stantı tek tek gezdi.

Açılan stantlarda kamu kurumlarının yapmış oldukları işlemler hakkında tanıtımlar yapılırken, etkinlikler, eğitimler, oyunlar, hediyeler ve birçok sosyal aktivite gerçekleştirildi.

Şenlikte Alaca Müftülüğünün açtığı stantta birçok ziyaretçi tarafından ilgi gördü. 

Stantta Diyanet İşleri Başkanlığı dergileri ve yayınları sergilenerek öğrencilere hediye edildi.

Yaklaşık 5 bin öğrencinin katıldığı şenlikte çocukların eğlenmeleri için özel sahne ve orta oyunları, müzik grupları, Hacivat Karagöz orta oyunu, okulların yerel oyunları sergilenirken Çorum Belediyesi bando ekibi, Alaca Müftülüğü ilahi grubu tarafından mini konserler verildi.

Tohum ve ağaç ekimi ile sosyal ve sanatsal etkinliklerin yapılmasının ardından şenlik sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan