Diyanet İşleri Başkanlığı din görevlilerinin okuma, yorumlama ve müzakere faaliyetlerinin geliştirilmesi ve din hizmetlerinde verimliliğin artırılması amacıyla "Oku-Yorum" projesi başlatmıştı.

Proje kapsamında ile il ve ilçe müftülüklerince düzenlenen etkinliklerde bir araya gelen din görevlileri, yıl içerisinde okunması planlanan kitapları tahlil ediliyor.

Bu kapsamda Alaca Müftülüğünce gerçekleştirilen kitap tahlili ve müzakereler, İlçe Müftüsü Necdet Kahveci rehberliğinde devam ediyor.

Bolatçık Köyü Camii'nde gerçekleştirilen programda Diyanet yayınlarından "Ahlak ve Hukuk Ekseninde Aile Hayatımız" adlı kitabın tahlili yapıldı.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Kahveci, "Önümüzde insanlığın tarih boyunca ortaya koyduğu tecrübe, elimizde en doğrunun reçetesini ihtiva eden Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberin sünneti bulunuyorken nasıl oluyor da aile mutlu ve huzurlu bir yuva olma özelliğini kaybediyor? Geliniz bugün, ideal aile yapısının kodları ve mutlu bir yuvanın özelliklerini temel kaynaklarımıza dayanarak belirlemeye ve böylece biraz önce sorduğum soruya cevap aramaya çalışalım." dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan